Maräng

Det finns mycket man kan göra med marängsmet. En av dem senaste trenderna är Macarones med olika fyllningar, men det finns mängder av olika recept på både sega och spröda maränger, tårtbotten av maräng och marängfluff som används till tårtor, cupcakes frosting osv.

Man kan färga marängsmeten efter att den är färdigvispad med hushållsfärg, pasta eller mosade bär som även ger smak.

För att lyckas med marängen finns det några gyllene regler att följa:

  • Separerar äggulan från äggvitan noga. Det får inte komma med någon som helst äggula
  • Låt äggvitorna ligga framme i rumstemperatur ett tag innan. Då vispas dem upp lättare
  • Använd rena och torra behållare att vispa vitorna i
  • Tillsätt några droppar ättika eller citronsaft för en mer hållbar marängsmet
  • Börja vispa försiktigt och öka hastigheten successivt
  • Marängen är färdigvispad när du kan vända behållaren upp och ner utan att den rinner ut
  • Vill man ha segare maränger ska man sänka värmen och minska ugnstiden
This entry was posted in Tips i köket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>