Makrillfilé med svamp- och spenatröra

Nyttig huvudrätt med den goda makrillfilén som steks enkelt i pannan. Den såsiga röran görs snabbt på skivade färska champinjoner och babyspenat.

Receptet:

2 portioner

400 g markrillfilé

salt och svartpeppar

1 msk smör

ca 150 g champinjoner

50 g babyspenat

1/2 msk smör

1/2 msk rapsolja

1 1/2 dl grädde

1 tsk soja

salt

svartpeppar

Salta och peppra makrillfilén och värm upp en stekpanna med smör till medelvärme. Lägg ner fisken med skinnsidan upp och stek i ett par minuter tills den får en fin stekyta och färg. Vänd sedan försiktigt på fisken och stek den färdigt med skinnsidan ner, ca 2 minuter.

Skiva champinjonerna och stek dem snabbt i smör och rapsolja tills dem får lite färg och blir mjuka. Sänk värmen och tillsätt babyspenaten, rör om. Det tar inte mer än någon minut innan spenaten är mjuk. Häll på grädde och soja. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
Servera på en bädd av fullkornscouscous!

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Recept, Såser & Röror. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>