Majskycklig med smörsvängda kantareller och sparris

Majskyckling är uppfödd på majs istället för kraftfoder och blir större än vanliga kycklingar med ett något gulare kött.




Recept:

ugn: 200 grader

2 portioner

2 st majskycklingklubbor

chilikrydda

vitlökskrydda

salt och peppar


100 g kantareller

smör

salt och peppar


färsk sparris

smör

flingsalt

Blanda alla kryddorna till kycklingen och gnid in runt klubborna.
Lägg i smord ugnssäker form och grilla i ca 40 minuter. Vänd efter halva tiden med skinnsidan upp så att den får en fin färg och blir knaprig.
Skölj kantarellerna noga och stek dem snabbt i en klick smör. Salta och peppra.
Fräs sparrisarna på hög värme i 2-3 minuter strö över lite flingsalt.

This entry was posted in Kyckling, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Majskycklig med smörsvängda kantareller och sparris

  1. Stina says:

    Fantastiska bilder du tar…ser riktig proffsigt ut :-) . Man blir ju hungrig direkt när man ser dina smakfulla bilder.

  2. Pingback: Kantareller | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>