Ljuvliga Brownies

Dessa små ljuvliga rutor fullständigt smälter i munnen!
Är man en choklad älskare så är detta ett måste!


Så vad väntar du på? Sätt genast igång och baka denna underbarar kaka…

Receptet:

ca 20 st

340 g mörk choklad, bruten i mindre bitar

2 1/2 dl strösocker

175 g osaltat smör, plus mer till formen

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

4 ägg

1 msk vaniljextrakt, alt. vaniljsocker

3-4 dl hackade valnötter eller pekannötter

Smält choklad, smör och socker i kastrull över sjudande vatten. Rör om tills chokladen har smält helt och smeten är slät. Låt svalna till rumstemperatur.
Värm ugnen till 175 grader. Smör och mjöla en bakform som är ca 35 x 25 cm. Du kan även lägga bakplåtspapper på botten av formen så kakan lossar lättare.

Rör samman mjöl, bakpulver och salt i en mindre skål.
Häll över den avsvalnade chokladsmeten i en stor bunke och vispa med elvisp på medelhastighet tills den är blank.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga efter varje. Tillsätt vaniljextraktet.

Rör ner det torra ingredienserna från den mindre skålen tills dem är väl invispade. Vänd ner nötterna.
Häll smeten i bakformen och släta till ytan.

Grädda i ca 18 minuter tills kanterna är knapriga och släpper från kanten och ytan är fast. Skaka försiktigt formen, kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna.

Skär brownies i bitar (ca 5 x 7 cm). Är kakan ganska kladdig inuti är det enklast att vänta med att skära upp tills den är helt sval eller till och med fått stått i kylen en stund efter den svalnat.

Brownies kan bakas upp till 2 dagar i förväg och ställas i kylen täckta.
Det går även bra att fysa dem, väl inslagna. Tar ca 10 minuter att tina upp i rumstemperatur.

This entry was posted in Mjuka kakor, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>