Lingoncheesecake med pepparkaksbotten

Ett supergott recept på en fräsch och lätt syrlig cheesecake med pepparkaksbotten. Passar perfekt om man har pepparkakor över efter julen.

Receptet:

ugn: 175 grader

botten:

200 g pepparkakor

90 g smör

cheesecake:

400 g Philadelphiaost

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

250 g kesella

2 st ägg

100 g lingon (frysta)

täcke:

50 g lingon, lättinade

1 dl vispgrädde

1 dl creame fraiche

3 msk florsocker

Krossa pepparkakorna och smält smöret. Blanda samman till en massa.
Lägg bakplåtspapper på botten av en rund form med löstagbara kanter.
Smörj kanterna och tryck ner kexmassan i botten. Ställ in i kylen i 20 minuter.
Förgrädda pepparkaksbotten i 7 minuter.

Blanda Philadelphiaost, strösocker, vaniljsocker och kesella i en stor bunke. Vispa på låg hastighet med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa in. Stäng av vispen och rör till sist ner lingonen. Häll smeten i formen och grädda i ca 50 minuter.

Låt cheesecaken svalna.
Vispa grädde till en ganska fast konsistens. Tillsätt creame fraiche och florsocker och vispa samman till en tjock smet, ca 3 minuter.

Vänd ner lättinade lingon och rör ihop. Bre täcket över cheesecaken och ställ in i kylen fram till servering.

Kökshandduk GOD JUL

Dekorativ kökshandduk i halvlinne med julhälsningar på olika språk.

Bordslöpare Jularyd

Fira julens härliga tid och duka med bordslöpare med fint julmotiv.

Salt- och pepparströare set

Söta små salt- och pepparströare “Piggy” i blank keramik

This entry was posted in Cheesecakes, Jul, Nyår, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Lingoncheesecake med pepparkaksbotten

  1. MMCakeDesign says:

    Vilken rikedom hitade jag här. Massa härliga recept, otrolig fantastiska bilder och snyggaste webbdesign! En riktigt fest för ögat!
    http://marimilocakedesign.se/galleri/

    • foodelicious says:

      Hej och tack för dina varma ord! Välkommen åter:-)

  2. Benny says:

    Fina grejjer. Blir hungrig :)

  3. mikaela says:

    Det ser toppengott ut :)

  4. God fortsättning på det nya året! Den här lingoncheesecaken ser ju helt underbar ut, kan man starta året med något sådant så kan det ju inte bli annat än bra! :-)

    • foodelicious says:

      Helena S: Ja denna kakan kan absolut rekommenderas för en bra och god start för det nya året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>