Limepaj

Den klassiska limepajen som är väldigt fräsch och frisk. Baka den dagen innan du ska bjuda på den då den måste stå i kylen över natten.





Recept:

pajskal:

3 st ägg

1 1/2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl vetemjöl

100 g smör

1 st äggula


fyllning:

3 st ägg

1 3/4 dl socker

1/2 dl vetemjöl

1 tsk rivet limeskal

3 msk färsk limesaft

florsocker till dekoration


Ta en stor bunke och lägg i socker, vaniljsocker, mjöl, smör och äggula. Arbeta ihop allt snabbt till en deg och tryck ut den i en rund pajform med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Ställ den i kylen i 30 minuter.

Värm ugnen till 200 grader och nagga pajskalet. Förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Blanda ner mjöl, limeskal och limesaft.
Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Pajen ska fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna något och ställ in den i kylen över natten, där stelnar fyllningen.
Dekorera med lite florsocker precis innan servering.

This entry was posted in Mjuka kakor, Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>