Lime

Lime är en väldigt användbar citrusfrukt som är bra att ha hemma.
Den kan användas i otroligt många maträtter, desserter, bakelser och drycker.
Både saften och skalet kan användas, men se till att tvätta den ordentligt innan du river skalet.


Ett bra sätt att få mer saft från en lime är att rulla den fram och tillbaka med handflatan mot skärbrädan eller bordet så den mjuknar lite.



En lime innehåller bland annat vitamin C, kalium, kalcium och fruktos.
Den är vätskedrivande, hjälper till att sänka kolesterolnivån, motverkat cancer på grund av fytoämnen och motverkar förkylning, influensa och hosta tack vare sina naturliga antibiotiska egenskaper.

This entry was posted in Matkunskap. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>