Lemon Curd Tarteletter

Ett fräscht recept på Lemon Curd. Mördeg kan göras i förväg och håller både i kylen och i frysen. Sedan är det bara att fylla mördegstarteletterna med en god kräm som t.ex.Lemon Curd enligt detta recept. Lemon Curd kan man hur lätt som helst koka själv hemma och förvara i en ren glasburk.

En fräsch efterrätt toppad med grovhackad mörk choklad.

Receptet:

6 st

ugn: 200 grader

mördeg:

150 g smör

4 dl vetemjöl

1/2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 st ägg

1/2 msk kallt vatten

fyllning:

lemon curd

hackad choklad

Blanda vetemjöl, florsocker och vaniljsocker. Nyp ihop kallt tärnat smör med mjölblandningen.
Tillsätt ägg och vatten, arbeta snabbt ihop till en deg utan att knåda. Tryck ut i formerna och platsa in med folie. Låt degen vila i kylskåpet i 30-60 minuter.
Förgrädda mördegskalen i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
Låt dem svalna helt och fyll dem sedan med lemon curd. Grovhacka choklad och strö över.

This entry was posted in Bakelser, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Lemon Curd Tarteletter

  1. Så gott, lemon curd brukar jag koka själv ibland, så gott som tårtfyllning eller till nybakade scones

    • foodelicious says:

      Visst är det! Har aldrig provat köpt, alltid gjort hemlagad :) Det är ju så enkelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>