Lemon Curd

Recept på hemlagad Lemon Curd! Det smakar mycket bättre än köpt och är enkel att göra.
Lemon curd används ofta till tårtfyllning och till desserter med choklad. Men den är även god att bred på rostat bröd eller på scones.
Tvätta citronerna noga och riv bara den gula delen av skalet.

Receptet:

2 st citroner, finrivet skal och saft

2 dl socker

4 st äggulor

100 g smör, rumstempererat i bitar

Blanda äggulor, citron saft, citronskal och socker i en värmetålig skål eller mindre kastrull. Ställ skålen/kastrullen över en större kastrull med sjudande vatten och vispa för hand eller med elvisp på låg hastighet tills smeten blir tjock och allt sockret smält. Vispa hela tiden, annars kan smeten skära sig. Trixet är att ta bort skålen från värmen i rätt tid, annars kan smeten bli grynig.
Ta bort den från värmen och tillsätt smöret som du skärt i småbitar under fortsatt vispning.

Häll över Lemon Curden i en ren, torr glasburk och sätt på locket. Låt den svalna något innan du ställer in den i kylskåpet. Hållbarheten är 10-12 dagar i kylen.

This entry was posted in Recept, Sylt & Marmelad and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Lemon Curd

  1. Pingback: Citroncheescake med chokladbotten | foodelicious

  2. Pingback: Lemon Curd Tarteletter | Foodelicious.se – delikata recept

  3. Pingback: Chokladtårta med Lemon Curd-grädde | Foodelicious.se - delikata recept

  4. Erika says:

    Tack för ett superrecept, ändrade lite , blandade lime och citron samt att jag använde mjölkfri milda då vi har allergiker i familjen, gjorde en marängbotten av de fyra äggvitorna som jag sedan hade curden på…

    • foodelicious says:

      Det var så lite ;) Det lätt riktigt gott med maräng och Lemon Curd! Gillar idén med att ha i lime också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>