Lättfriterad karré med wok

Färgglad grönsakswok toppad med knaprigt stekta köttbitar. Enkel vardagsrätt!

Receptet:

2 portioner

250 g benfri karré

salt

chilikrydda

svartpeppar

1/2 dl vetemjöl

ca 2 msk rapsolja

Skär karré köttet i strimlor eller mindre bitar och lägg i en liten bunke. Salta generöst och krydda med chili och peppar. Rör om så att alla köttbitar får ta del av kryddningen. Häll ner vetemjölet och rör om ordentligt.
Värm upp en stekpanna med rapsolja, den ska vara riktigt het så att köttet nästa friteras.
Lägg i köttbitarna, separera dem om dem hunnit klistras ihop. Stek dem tills dem får en fin djup gyllenbrun färg, ca 5 minuter. Rör om då och då.
Låt dem få rinna av på hushållspapper innan servering.


wok:

1/2 st squash

1 st morot

1 st rödlök

1 st gul paprika

4 st champinjoner

salt och peppar

1 tsk socker

rapsolja

Skär squash i grova bitar, och skiva moroten i ca 1/2 cm tjocka skivor. Värm upp en wok- eller stekpanna med lite rapsolja. Fräs under omrörning i ca 5 minuter.
Grovhacka resterande grönsaker under tiden.
Tillsätt socker och rör om försiktigt tills det smält in i grönsakerna. Häll över i en skål och ställ åt sidan så länge.
Tillsätt lite mer olja i pannan och fräs resterande grönsaker snabbt i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Woken ska ha tuggmotstånd så låt dem inte ligga i pannan för länge, bara 3-4 minuter.
Blanda ner med squashen och moroten.

This entry was posted in Kött, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>