Långtidskokta tjocka revben

Dem typiska juldofterna som apelsin, nejlika och kanel sprider sig i hela hemmet under koktiden för dessa delikata revbensbitar. Köttet blir så mört och mjukt att det lätt trillar isär när man skär i det.

Receptet:

1 kg tjocka revben

1 st rött äpple

1 st apelsin, skalet

ca 10 st nejlikor, torkade

ca 10 st hela svartpepparkorn

1 st kanelstång

vatten

Låt köttet ligga i rumstemperatur en stund. Dela det om det är för stora bitar.
Dela äpplet bitar och skär av skalet från apelsinen. Lägg i en stor gryta med vatten och låt koka upp. Lägg ner nejlikorna, pepparkornen och kanelstången.
Lägg i köttet och låt små koka under lock i 3 timmar.
Låt grytan svalna med köttet kvar i koket och ställ in i kylskåpet över natten.

Nästa dag:

ugn: 225 grader

marinad:

1/2 dl svartvinbärsgelé

2 msk rårörsocker

1 msk soja

1 msk riven ingefära

Rör ihop ingredienserna till marinaden.
Skär köttet i mindre bitar, försiktigt eftersom det är väldigt mjukt och trillar lätt isär.
Pensla på marinaden och lägg i ugnssäker form.
Sätt på ugnen och låt köttet marineras undertiden ugnen blir varm.
Ställ i mitten av ugnen, 15-20 minuter. Vänd bitarna efter halva tiden. Servera!

This entry was posted in Jul, Kött, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Långtidskokta tjocka revben

  1. Pingback: Julens godaste recept | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>