Lammracks på rotfruktsbädd med rödvinssky

Saftiga och rödvins marinerade lammracks med och ugnsbakade rotfrukter. En fantastiskt läcker middag!




Receptet:

ugn: 200 grader

400 g lammracks

1 dl röd vin

2 st vitlöksklyftor

färsk rosmarin

salt och peppar


rotfrukter:

4 st potatisar

1 st palsternacka

2 st morötter

1 st rödlök

färsk timjan

olivolja

Lägg lammracks i en plastpåse. Häll i röd vin, delade vitlöksklyftor och några kvistar rosmarin. Knyt påsen ordentligt och låt lammracksen ligga i marinaden över natten i kylen.


Nästa dag:

Skala rotfrukterna och löken. Skär allt i klyftor och lägg på fat med bakplåtspapper på. Ringla över olivolja, strö på hackas timjan och salta och peppra.
Ställ in i ugnen i 20-25 minuter, rör om ett par gånger.

Ta ut lammracksen ur påsen och låt marinaden rinna av, spara den.
Stek dem på full hetta på stekpannan, gärna grillpanna, i ett par minuter tills dem får en lite brynt yta.
Lägg lammracksen i en ugnssäker form. Sila marinaden och häll den över köttet, salta och peppra.
Ställ in formen i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Lammköttet ska inte vara helt genomstekt, utan fortfarande rosa.
Servera lammracksen på en bädd av rotfrukterna med rödvinsskyn över. Dekorera med lite timjan.

This entry was posted in Finmiddag, Kött, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>