Läcker chokladpaj med varm hallonsås

En väldigt läcker och mäktig chokladpaj för alla som gillar sött och choklad. Servera den gärna med varm hallonsås och/eller med glass.
Pajen blir ännu godare när den får stå i kylen ett dygn.

chokladbotten:


300g Digestivekex

3/4 dl rårörsocker

3 msk kakao

150g smör


fyllning:

1 burk kondenserad mjölk

1 tsk vaniljsocker

1 krm äkta vaniljpulver

200g mörk choklad


varm hallonsås:

100 g hallon (frysta)

1/2 tsk maizena

2 tsk florsocker


Smält smöret.
Mixa kakorna till ett fint pulver. Blanda i rårörsocker, kakao och smör i kakpulvret. Blanda till en slät smet. Tryck ut chokladbotten i en pajform ända upp i kanterna.
Grädda botten i 180 grader, ca 15 minuter.

Smält chokladen över vattenbad
Koka upp den kondenserade mjölken under ständig omrörimg, koka i ett par minuter bara.
Vispa ner chokladen i den kondenserade mjölken tillsammans med vaniljsocker och äkta vaniljpulver. Häll fyllningen i pajskalet.
Ställ pajen övertäckt med plastfilé längre ner i kylen och låt stelna.

Halvtina hallonen och lägg dem i en kastrull. Koka upp sakta så de tinas upp helt och blir till sås. Under omrörning tillsätt maizena och florsocker och rör ut väl. Låt såsen koka sakta och försiktigt i några minuter innan servering.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Bakpajer, Halloween, Kalas, Nyår, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>