Kycklingspett i jordnötssmör

Gillar man jordnötter kommer man att älska denna rätt.
Kladdiga kycklingspett täckta i krämig jordnötssmör.

Serveras bäst till grönsakswok och ris.

Receptet:

8 st kycklingspett

225 grader

450 g kycklinglår filé

100 g jordnötssmör

1 tsk sambal oelek

1 st lime, saften

1 msk grädde

salt

8 st träspett

Blötlägg träspetten, ca 20 minuter.
Skär kycklingen i bitar eller strimlor och lägg i en skål.
Rör ihop jordnötssmör, sambal oelek, limesaft, grädde och salt. Smaka av!
Blanda ner röran med kycklingen, till alla bitarna är täckta.
Trä kycklingen på spetten och lägg på galler.
Ställ in i ugnen, 15-20 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

wok:

1 st röd paprika

1 orange paprika

ca 130 g vitkål

10 cm purjolök

ev. 1/2 mango

salt och peppar

Strimla paprika och vitkål. Skär purjolöken i ringar. Fräs i wokpannan, i lite olja, ca 7 minuter.
Skär ev. mango i bitar och tillsätt, fräs i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Grönsakerna ska ha tuggmotstånd, så skär inte för tunt och stek inte för länge.

This entry was posted in Kyckling, Recept and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Kycklingspett i jordnötssmör

  1. Sanna says:

    oh vad gott med jordnötssmör till kyckling. Måste testa detta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>