Kycklingpasta med ädelost

Krämig och god sås med ädelost passar utmärkt till kycklingpastan. Ett väldigt enkelt recept som inte tar mer än ca 20 minuter att laga.  Servera gärna färska baguetteskivor och lite grönsallad till.

Recept på kycklingpasta:

2 portioner

2 st kycklingfiléer

1 st schalottenlök

1 st vitlöksklyfta

4-5 stora champinjoner

1 dl grädde

svartpeppar

salt

paprikakrydda

ädelost

2 portioner pasta

Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Skär kycklingfilén i småbitar och bryn i stekpanna. Skiva champinjonerna tunt och hacka schalottenlöken. Stek tillsammans med kycklingen.
Häll på grädde, tillsätt svartpeppar, salt och en nypa paprikakrydda. Pressa ner vitlöksklyftan och rör om.
Låt såsen koka sakta och tjockna till, ca 5 minuter, på svag värme. Smula ner ädelost, rör om och servera tillsammans med pastan.

This entry was posted in Kyckling, Pasta, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Kycklingpasta med ädelost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>