Kycklingklubba med lök i ugnen och svampsås

Härlig hemlagad vardagsmat som inte tar lång tid. Gör gärna dubbla portioner och ta med i lunchlådan dagen efter. Servera delikatesspotatis till, t ex ratte. Koka den halvmjuk, häll av vattnet, pensla på lite smör och strö över flingsalt. Baka sedan i ugnen tillsammans med kycklingen tills den får fin gyllenbrun färg.

Recept på kyckling:

2 portioner

2 st kycklingklubbor

1 st liten gul lök

salt

svartpeppar

svampsås:

4-5 st stora champinjoner

1/2 st gul lök

1 1/2 dl grädde

1 msk soja

svartpeppar

Putsa bort ev. fett från kycklingkubborna. Lägg med skinnsidan ner i en ugnsfast form. Skiva löken tunt och sprid ut över kycklingen. Salta och peppra.
Ställ i mitten av ugnen i 20 minuter. Vänd sedan klubborna med skinnsidan upp och häll över skyn som samlats i formen med en slev. Salta och peppra lite.
Låt ugnssteka i ca 20 minuter till, kontrollera med sticka att kycklingens saft är helt genomskinlig.

Skiva champinjonerna och löken tunt och stek i ett par minuter tills svampen får lite färg. Häll på grädde och soja. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 5 minuter tills såsen tjocknat lite. Smaka av med svartpeppar och ev. lite salt.

This entry was posted in Kyckling, Potatis, Recept, Såser & Röror and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>