Kycklinggryta i krämig koksmjölk med citrongräs

En fräsch, näringsrik och matig gryta med kyckling, grönsaker och krämig koksmjölk. Limesaften och citrongräset ger kycklinggrytan en frisk och härlig smak.

Recept på kycklinggryta:

1 paket fryst kycklingfilé

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 st orange paprika

1 st röd paprika

1 st morot

spiskummin

koriander, mald

cayennepeppar

1 st lime

1 st citrongräs

1 förpackning krämig koksmjölk, 500 g

salt

1/2 st purjolök

Tina kycklingfilén.
Skär i småbitar och bryn i en upphettad wokpanna (alt. stor gryta) med lite olja.
Hacka löken och finhacka vitlöken, tillsätt i pannan. Skär paprikorna i bitar och skala och skiva moroten. Rör ner med kycklingen och sänk värmen till medel.
låt allt wokas i ca 5 minuter så grönsakerna får svettas och mjukna lite.
Krydda med spiskummin, koriander och en knivsnudd cayennepappar. Pressa ner limesaft och tillsätt finhackad citrongräs.
Häll på koksmjölken och låt koka försiktigt på medelvärme i ca 10 minuter.
Skiva purjolöken i halvcirklar och rör ner i grytan, smaka av med salt och servera.
Servera med nudlar eller ris.

This entry was posted in Grytor & Soppor, Kyckling, Recept and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Kycklinggryta i krämig koksmjölk med citrongräs

  1. Denna rätt måste väl ha doftat ljuvligt i hela köket!… mer asiatiskt kan de väl ändå inte bli. Låter fräscht av de man kan läsa av receptet iaf!! =))
    Tack för din vänliga kommentar hos mig ! =)

  2. Rossanna says:

    Hej fina, skulle bara önska en jätte trevlig helg / Kram

    • foodelicious says:

      Tack och detsamma till dig Rossanna! Kram tillbaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>