Kycklinggryta curry

Snabb och lättlagad gryta med kyckling och asiatiska smaker.
Kycklinggrytan passar lika bra till middag som till lunchlådan tillsammans med nudlar, ris eller bara som den är.
Mango chutneyn ger en lite söt smak och balanserar hettan från curryn och chilin på ett bra sätt.

Recept på kycklinggryta curry:

ca 4 portioner

500 g kycklingfilé

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

ca 5 st skogschampinjoner

1/2 st zucchini

1/2 st röd chili

1 burk kokosmjölk

2 tsk currykrydda

1/2 tsk mald koriander

1/2 dl mango chutney

svartpeppar

salt

Strimla kycklingfilén och hetta upp wokpannan med lite matolja. Stek kycklingen i wokpannan tills den börjar få lite färg.
Skiva lök, champinjoner, zucchini och finhacka vitlök. Fräs tillsammans med kycklingen i ett par minuter.
Häll på kokosmjölken och låt koka upp på medelvärme. Krydda med curry, koriander och rör ner mango chutney. Finhacka chili och släng ner i grytan.
Låt grytan koka sakta ca 10 minuter. Smaka av med svartpeppar och salt.
Servera med nudlar eller ris.

This entry was posted in Grytor & Soppor, Kyckling, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>