Kycklingfilé med banancurry dressing

Den grillade kycklingfilén är så god i sig att den behöver endast smaksättas sparsamt och alldeles lagom med lite chiliflingor, salt och peppar.

Banancurry dressingen spelar istället huvudrollen i denna maträtt som blir komplett med grönsaker och ris till. Dressingen serveras kylskåpskall och är väldigt god till grillat, både till kyckling och kött.

Receptet:

4 portioner

ugn: 200 grader

4 st kycklingfiléer

salt

svartpeppar

chiliflingor

rapsolja


banancurry dressing:

2 dl creme fraiche

1 st banan, välmogen

1 st vitlöksklyfta

2 tsk curry

1/2 tsk strösocker

salt

svartpeppar

Sätt på ugnen.
Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och chiliflingor.
Hetta upp en grillpanna med rapsolja. Stek kycklingen ca 2 minuter per sida. Lägg sedan filéerna i en ugnsform och ugnsbaka dem till en innertemperatur på 70-75 grader. Det tar ca 5-8 minuter beroende på tjockleken.

Dela bananen i några delar och mixa till flytande konsistens med hjälp av en stavmixer. Rör ihop med creme fraiche, pressad vitlök, curry och socker. Smaka av med lite salt och peppar. Ställ den i kylen fram till servering. Den får gärna stå kallt en stund, då kommer smakerna fram ännu bättre.

This entry was posted in Kyckling, Recept, Såser & Röror and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kycklingfilé med banancurry dressing

  1. sparar genast receptet för det här kommer jag att testa :-)

  2. Susanne says:

    Banancurrydressing, det tycker jag låter som att det är helt i min smak.
    Tack för tipset : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>