Kycklingfilé i kantarellsås med bacon och cashewnötter

Ugnsbakad kyckling i en god gräddig sås med kantareller och bacon toppad med cashewnötter. Bryn kycklingen först för att ge den färg och stänga in safterna.

Receptet:

ugn: 200 grader

4 st kycklingfiléer

rapsolja + smör

1 paket bacon

100 g kantareller

4 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche

1 st vitlöksklyfta

torkad timjan

salt

svartpeppar

100 g cashewnötter, saltade

Om kycklingfiléerna är väldigt stora kan du dela dem i två.
Värm en stekpanna med lite rapsolja och en klicka smör. Bryn kycklingfiléerna ca 2 minuter per sida, så de får en fin yta. Plocka ut dem och lägg i en ugnsfast form.
Stek baconen knaprig och skär i småbitar. Fräs kantarellerna i stekpannan i några minuter. Häll på vispgrädde och creme fraiche, pressa ner vitlöksklyftan. Tillsätt bacon, lite timjan och svartpeppar. Smaka av med salt.
Häll såsen över kycklingen och baka i ugnen, ca 15 min.
Strö över cashewnötter och servera.

This entry was posted in Kyckling, Recept, Såser & Röror and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kycklingfilé i kantarellsås med bacon och cashewnötter

  1. Låter verkligen så gott, sparar genast receptet

  2. annette says:

    detta recept ska jag testa idag, ser otroligt gott ut :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>