Kyckling i granatäpplesås

Granatäpplejuice i koncentrerad form är väldigt gott till kyckling. Det ger den en fin och härlig smak och doft. Detta recept på Kyckling med granatäpplesås sätter verkligen igång smaklökarna.
Gott till ris!

Receptet:

ugn: 220 grader

1 paket kycklingben

2 chalottenlökar

2 st vitlöksklyftor

1 dl granatäpplejuice, koncentrerad

1 dl rött vin

salt & peppar

ev. en handfull torkade tranbär

Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form.
Dela chalottenlök i klyftor och lägg i formen. Blanda pressad vitlök, granatäpplejuice, rött vin, salt och peppar i en skål och häll blandningen över kycklingen.
Ställ in i ugnen, ca 40 minuter. Ta ut formen 3-4 ggr under tiden och ös på med såsen över kycklingen.
Strö över torkade tranbär precis innan servering.

This entry was posted in Kyckling, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kyckling i granatäpplesås

  1. Så mumsigt det låter

  2. Erka Perka says:

    Hallå, det där låter som nåt för mig! :-) är lite inne på att prova diverse frukter och bär i kombo med kött.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>