Kyckling Curry

En lättlagad currygryta med bl.a. kycklingben, äpple och purjolök. Denna grytan passar bra att servera till ris men även bara lite bröd.

Receptet:

1 paket kycklingben (drumsticks)

2 st röd lök

matolja (rapsolja)

2 dl vatten

3 dl matgrädde

2 msk mjöl + lite vatten

2 st morötter

2 tsk gul curry

1/2 tsk mald koriander

ca 2 tsk socker

salt

svartpeppar

1 st äpple

100 g purjolök

Bryn kycklingbenen i matolja på en stekpanna tills dem får lite färg runtom, ca 5 minuter.
Ta fram en stor gryta och värm den tillsammans med en klick matolja. Grovhacka eller skiva löken och bryn den mjuk. Lägg ner kycklingbenen och fyll på grytan med vatten och matgrädde. Låt det koka upp. Vispa ihop mjöl med lite vatten klumpfritt och rör ner i grytan.

Skala och skiva morötterna, tillsätt i grytan. Krydda med curry, koriander, socker, salt och peppar.
Koka grytan i ca 20 minuter.

Tärna äpplet och skiva purjolöken. Rör ner i grytan och låt den sjuda i ytterligare 5-7 minuter.
Smaka av och krydda ev. mer.

This entry was posted in Grytor & Soppor, Kyckling, Recept. Bookmark the permalink.

One Response to Kyckling Curry

  1. Så mumsigt, det receptet sparar jag allt :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>