Krossad potatis i ugn

Ett annorlunda sätt att servera potatis på! Koka potatisen halvmjuk och krossa sedan den innan den bakas knaprig i ugnen.

Servera till huvudrätten, toppa med en god röra eller  som ett alternativ på buffén.
Receptet:

4 st stora potatisar, med eller utan skal

salt och peppar

olivolja

Börja med att koka potatisen i saltat vatten. Dem ska vara lite mjuka men inte helt genomkokta.
Häll av vattnet och låt dem svalna i några minuter.
Dela dem i mitten och lägg på ett ugnsfat med bakplåtspapper. Ta en potatiskrossare och krossa varje potatishalva så den plattats till något. Krydda med nymald peppar och ringla olivolja över.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader, tills potatisen får färg och en knaprig yta.

This entry was posted in Buffémat, Nyår, Potatis, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Krossad potatis i ugn

  1. Pingback: Ugnsbakad lax med citrondressing | foodelicious

  2. Pingback: Lyxig nyårsmeny med recept | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>