Krämig Sparrissoppa

En perfekt förrättssoppa, med en len och krämig smak. Man kan även servera den som huvudrätt tillsammans med en bit god vit fisk och bröd.





Receptet:

1 st knippe sparris

1 st gul lök

2 dl vitt vin

2 dl grädde

salt och peppar


Finhacka löken och fräs den mjuk i smör utan att den tar färg. Skär av änden på sparrisen, skiva dem och fräs tillsammans med löken i ett par minuter. Häll på vinet och grädden och koka under lock i ca 10 minuter.

Häll över soppan i en mixer och mixa den slät, eller använd stavmixer.
Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt den sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

This entry was posted in Förrätt, Förrättssoppa, Grytor & Soppor, Recept, Vegetariskt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>