Krämig pumpasoppa

Makalöst god soppa att servera som förrätt. Krämig konsistens och alldeles ljuvlig smak.
Servera gärna med ostchips på parmesanost.

Receptet:

2 små portioner

370 g Butternut squash

1 st schalottenlök

1 st vitlök

1 msk smör

2 dl vatten

1/2 dl cream fraiche

en nypa socker

salt

svartpeppar

Skär bort skalet på pumpan och skär den i stora bitar. Skala och hacka schalottenlök och vit lök. Stek i en kastrull, i smör ca 3 minuter.
Häll på vatten och låt koka på medelvärme i ca 12 minuter, tills pumpa bitarna blivit mjuka.

Häll över i en mixer och mixa slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och sänk värmen till låg. Rör ner cream fraiche och låt små puttra i ett par minuter. Smaka av med en nypa socker, salt och nymald svartpeppar.

parmesanostchips:

1 dl parmesanost

Riv parmesanosten grovt. Värm upp en torr panna och lägg ut i två platta högar. Precis när osten smält helt tar du av pannan från plattan och låter chipsen torka och stelna något, i ca 1 minut. Peta försiktigt upp chipsen från pannan och lägg på plan tallrik till dem svalnat helt.

This entry was posted in Förrätt, Förrättssoppa, Grytor & Soppor, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Krämig pumpasoppa

  1. Pingback: Varma mackor med svampstuvning | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>