Krämig potatis med Fläskkottlet

God husmanskost och en perfekt vardagsmiddag. Den krämiga stekta potatisen gör att det ingen behövs någon sås till.

Receptet:

4 skivor fläskkotlett

4 st potatisar

1 st gul lök

5-6 st skogschampinjoner

1 dl grädde

1/2 dl mjölk

2 msk Philadelphiaost

salt och peppar

rosépeppar

rapsolja

Ta ut kotletterna och låt ligga en stund i rumstemperatur. Detta för att dem inte ska kyla ner stekpannan.
Banka ut kotletterna något och krydda med favoritkryddan, t ex allround krydda, BBQ-krydda osv.
Värm en stekpanna, gärna grillpanna, ordentligt och stek kotletterna i en liten klick rapsolja, ca 3 min per sida.
Skölj potatisarna och skär i medelstora bitar. Stek i rapsolja till potatisen blir mjuk, ca 15 minuter. Rör om då och då.
Hacka lök och skogschampinjonerna och låt dem steka tillsammans med potatisen i några minuter. Blanda grädde, mjölk och Philadelphiaost och häll ner i stekpannan. Sänk värmen och låt puttra i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Krossa några rosépeppar korn i handen och strö över.

This entry was posted in Kött, Potatis, Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>