Krämig hokifilé gryta med räkor & aioli

En riktigt krämig fiskgryta med fantastisk smak! Det bästa är om du använder räkor med skal som du själv skalar och rör ihop din egen aioli. Det är jätte enkelt!

Receptet:

3-4 portioner

400 g hokifilé

1 st gul lök

1 st vitlöksklyfta

1/2 msk olivolja

4-6 st stora champinjoner

1 st morot

3 dl vispgrädde

2 dl mjölk

1 st fiskbuljongtärning

2 msk dill

en knivsnudd cayennepeppar

salt

svartpeppar


räkor med skal

aioli

Hacka lök och finhacka vitlök. Fräs på medelvärme i olivolja tills löken mjuknar.
Skiva champinjonerna och moroten och stek tillsammans med löken i ett par minuter.
Tillsätt grädde, mjölk och fiskbuljongtärning. Rör ner hackad dill, cayennepappar, salt och peppar. Låt grytan koka på medelvärme i ca 10 minuter.

Under tiden kan du skala räkorna och röra ihop aiolin.
Skär hokifilén i tärningar och lägg ner i grytan. Stäng av värmen på plattan och låt grytan stå kvar under lock i ca 5 minuter. Smaka av för kryddning och häll upp i djupa tallrikar.

Toppa grytan med färska skalade räkor och en klick aioli.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Grytor & Soppor, Recept, Såser & Röror and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>