Köttfärstrianglar med cognacsås

Forma dina pannbiffar till trianglar istället för lite omväxlighet. Dessa är fyllda med ädelost och kompletteras perfekt med en otroligt god cognacsås.

Receptet:

500 g blandfärs

1/2 st gul lök

1 st vitlöksklyfta

1 st ägg

salt

peppar

ca 40 g ädelost

Blanda färsen med finhackad lök, vitlök, ägg, salt och peppar. Ta upp tillräckligt med färs för en biff och tryck ner en bit ädelost. Forma till en triangel. Upprepa detta tills hela färsen är använd.
Stek köttfärstrianglarna i smör på medelvärme tills de är genomstekta, ca 10 minuter.

cognacsås:

3 dl grädde

1 st vitlöksklyfta

1 msk kalvfond

1/92 msk soja

peppar

2 msk cognac

1/2 msk vetemjöl

Mät upp grädden i en kastrull och pressa ner vitlök. Låt den sakta koka upp och tillsätt sedan kavlfond och soja.
Sänk värmen till låg och vispa ner cognac. Låt småkoka under lätt vispning/omrörning i ca 5 minuter.
Rör ut vetemjöl i lite vatten och blanda ut i såsen. Krydda lätt med svartpeppar. Låt såsen koka i ytterligare nån minut.

Servera med ev tillbehör som stekta champinjoner, squash och färska cocktailtomater.

This entry was posted in Finmiddag, Köttfärs, Recept, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Köttfärstrianglar med cognacsås

  1. Låter riktigt gott, kul att göra trianglar av biffarna istället och cognac har jag aldrig testat att ha i såsen, låter spännande

    • foodelicious says:

      Congac i såsen är jättegott! En liten skvätt räcker och det är väldigt gott till både kött och kyckling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>