Köttfärsfyllda rullader

Fantastiskt goda köttfärsfyllda rullader med lasangeplattor, squash, bechamelsås och ost! Det blir många rullader av detta recept och man kan frysa in dem som blir över.

Receptet:

ugn: 220 grader

400 g köttfärs

1 st gul lök

1 st morot, riven

400 g krossade tomater

1/2 dl grädde

salt

svartpeppar

1/2 st squash


bechamelsås:

2 dl mjölk

3 tsk mjöl

salt, peppar

paprikapulver

60 g ost, riven


1 paket färska lasagneplattor

ostskivor till fyllning och gratinering

Finhacka gul lök och fräs den på stekpannan. Stek köttfärsen och tillsätt morot när färsen fått lite färg. Häll på krossade tomater och grädde, låt koka på medelvärme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Hyvla squashen tunt (med osthyvel) och förbered lasagneplattorna.
Gör bechamelsåsen: vispa mjölk med mjöl i en kastrull och låt koka upp på svag värme. Rör ner den rivna osten och smaka av med en nypa paprikapulver, salt och lite svartpeppar.

Bre på lite blechamelsås på botten av en ugnsform.
Lägg ut en lasagneplatta på en skärbräda. Lägg på två skivor squash, bre på lite köttfärs (ta inte för mycket), ringla över lite bechamelsås och lägg på en eller två skivor ost. Rulla försiktigt ihop från kortsidan och skär i mitten. Ställ rulladerna i formen.
Upprepa proceduren med alla lasangeplattorna.

När alla rullader är i formen tar du det sista av bechamelsåsen och häller över. Toppa med ostskivor och gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter.

This entry was posted in Gratänger, Köttfärs, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>