Köttfärsfylld omelett

En enkel och riktigt god maträtt som mättar väldigt bra. Har du överbliven köttfärs i kylen, går det riktigt fort att svänga ihop denna maträtten. Servera gärna tillsammans med färska grönsaker eller en liten sallad.

Receptet:

1 portion

2 st ägg

1 dl mjölk eller grädde

salt

pepparmix

1 tsk olivolja

ca 1 dl köttfärssås

50 g riven ost

oregano

Vispa ihop ägg, mjölk/grädde, salt och peppar till en porös och fluffig smet.
Värm en liten stekpanna med olivolja till medelvärme och häll i äggsmeten. Fördela köttfärssåsen och riven ost över omeletten.
Sätt på ett locka och låt omeletten stelna och stiga. Ha koll på värmen under stekpannan, sänk gärna lite så att undersidan av omeletten inte bränns.
Stek den i ca 10 minuter under lock. Krydda med torkad oregano och vik omeletten dubbel. För den över till en stor tallrik och ät den tillsammans med lite färska grönsaker vid sidan om.

This entry was posted in Köttfärs, Matpannkaka, Recept. Bookmark the permalink.

One Response to Köttfärsfylld omelett

  1. Pingback: 10 enkla recept till vardagen | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>