Köttbullar med bacon

Köttbullar är ganska lättlagade och tar inte lång tid att göra. Dessutom kan man göra många och förvara i frysen. Väldigt bra att ta fram dem dagar då man vill att lunch eller middag ska gå fort.
Dessa små köttbullar med bacon och oregano är väldigt goda och smakfulla!


Receptet:

ugn: 220 grader

500 g blandfärs

1 st ägg

1 paket bacon

1/2 st gul lök

2 tsk oregano

1 krm paprikakrydda

salt

svartpeppar

Riv löken på rivjärnets fina del. Blanda med färsen (få med all saft från löken också), ägg och kryddor.
Hacka baconen och rör ihop allt till en jämn färssmet. Rulla små köttbullar och lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
Ställ in i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Köttbullarna ska få en fin brun färg.

This entry was posted in Buffémat, Köttfärs, Påsk, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Köttbullar med bacon

  1. Pingback: Köttbullsmacka med tomatsås | Foodelicious.se - Delikata Recept

  2. Så gott, måste testa med bacon i

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>