Köttbullar i Thaigryta

Smak- och näringsrik gryta på kokosmjölk och röd curry paste med små köttbullar. Hur pass het grytan blir kan du själv styra genom att ha i mer eller mindre curry och chili.

Receptet:

400 g köttfärs

1 st vitlök

1 msk riven ingefära

1/2 röd chili

1 st ägg

grytan:

1 burk kokosmjölk

1 dl vatten

1 tsk röd curry paste

1/2 st grön chili

200 g haricot verts

2 st tomater

1 st lime, skal och saft

1/2 tsk koriander krydda

salt och peppar

Riv ingefära, pressa vitlök och finhacka chili. Blanda alla ingredienser till färsen och rulla till små köttbullar.
Stek dem snabbt i lite olja på väl upphettad panna, tills dem får en brynt yta. Ta bort dem från spisen.

Häll upp kokosmjölk och vatten i en gryta eller större kastrull. Låt det koka upp på medelvärme och rör ner röd curry paste, rivet limeskal, limesaft och koriander.
Hacka grön chili och släng ner i grytan tillsammans med haricot verts. Lägg försiktigt ner köttbullarna och låt allt koka i 10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Grytan är god till ris eller matvete.

This entry was posted in Grytor & Soppor, Köttfärs and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Köttbullar i Thaigryta

  1. Pingback: Orientaliskt ris | Foodelicious.se – delikata recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>