Kotlett i gräddig svampsås

Fläskkotletterna blir häligt möra och saftiga när de får ligga en stund och puttra sakta i denna goda gräddiga såsen.

Använd gärna en gryta när du tillagar dem eller en stor hög stekpanna med lock.

Receptet:

4 st kotletter

smör

1 st scharlottenlök

150 g champinjon

5 st soltorkade tomater

2 dl creme fraiche

2 dl grädde

2 msk Italiensk kavlfond

salt

peppar

1 tsk timjan

Hacka lök och skiva champinjonerna. Skär soltorkad tomat i mindre bitar.
Stek kotletterna på hög värme i smör tills de får färg på ytan, någon minut per sida. Lägg över dem i en tallrik så länge. Sänk värmen på spisen och bryn lök och champinjoner i ett par minuter. Tillsätt soltorkade tomater.
Tillsätt creme fraiche, grädde och kavlfond. Vispa försiktigt till en klumpfri sås.
Krydda med lite salt, peppar och timjan. När såsen börjat koka lägg i kotletterna med skyn som bildats i tallriken och sätt på locket.
Låt det småkoka på svag-medelvärme i 20-25 minuter.

This entry was posted in Kött, Recept, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>