Klyftpotatis i ugn

Klyftpotatis är ett gott tillbehör till väldigt många maträtter.
Genom att först snabbkoka potatisen med skalet på behålls fler vitaminer. Att fördela krydda och framförallt olivolja på potatisen i en påse drar ner fettkonsumtionen också utan att ta bort smaken!

Receptet:

ugn: 225 grader

ca 6 st potatisar

salt

persaillade krydda

2 tsk olivolja

Tvätta potatisen och koka den i lättsaltat vatten med skalet på i ca 7 minuter.
Häll av vattnet och dela potatisarna i avlånga klyftor.
Lägg dem i en plastpåse tillsammans med kryddorn och olivolja. Knyt påsen och skaka den så att alla klyftorna täcks med krydda och olja. Lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt och grilla i mitten av ugnen, 25-30 minuter. Potatisen ska vara mjuk rakt igenom och ha en fin skorpa och färg på ytan.

This entry was posted in Potatis, Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>