Klibbig glaze till revben

En fantastisk glaze till revben som ingen bör missa! Den är så god, tjock och kletig. Snåla inte när du penslar på den, den smälter lätt bort så därför ska den penslas på i omgångar.

Detta recept är beräknat till ca 1 1/2 kg tunna revben.





Receptet:

2 dl svart vinbärsgelé

1 dl skånsk senap

1 msk soja

2 msk honung

salt och peppar

Börja med att salta och peppra köttet på bägge sidorna. Lägg revbenen i en smord ugnsform eller på en ugnsplåt.
Rör ihop svart vinbärsgelé, senap, soja och honung i en skål. Pensla på glazen på revbenen och ställ in i ugnen i 40-50 minuter, beroende på storleken.
Pensla på glazen i omgångar, så att dem verkligen täcks väl på bägge sidorna och runt om.

This entry was posted in Glaze & Marinader, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>