Klassisk Hamburgare

Recept på hamburgare, enkel och klassisk hamburgare, tillagad på ett speciellt sätt.
Hamburgaren ska, enligt detta recept, först stekas och få en fin yta. Därefter hälls det på vatten i stekpannan för att koka hamburgare-köttet färdigt.
Resultatet blir makalöst gott! Hamburgaren blir väldigt saftigt och du riskerar inte att bränna köttet samtidigt som hamburgaren blir genomstekt.

Receptet på denna klassiska hamburgare-dressing är väldigt populärt och är så smakrik och god att man gärna tar lite extra till hamburgaren.

Receptet:

2 portioner

400 g köttfärs

1 st vitlöksklyfta

1-2 msk persilja, finhackad

1 msk dijonsenap

1 st ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

matolja till stekning

Pressa vitlök, finhacka persilja och blanda med resterande ingredienser.
Forma till två stora, runda och platta hamburgare. Värm en stekpanna med matolja. När pannan är het så lägg på köttet och stek hamburgaren 2 minuter per sida så att hamburgaren får en fin brynt färg på bägge sidorna.

Sänk värmen till medel och häll vatten i stekpannan, så att det täcker ca halva hamburgare-köttet. Låt vattnet koka på medelvärme tills hamburgaren är genomfärdig, ca 10 minuter för 200 g köttfärs/hamburgare.
Salta gärna vattnet något så köttet kan suga åt sig det och få mer smak.

Häll av allt vatten, tillsätt en liten klick matolja och lägg på ostskivorna på hamburgarna. Låt hamburgaren steka någon minut så osten kan smälta på hamburgarna.

Bredvid kan du steka hamburgare-brödet snabbt så det får en god skorpa och blir knaprigt och redo att sättas ihop till en saftig hamburgare med det goda hamburgare-köttet.

hamburgare-dressing:

1 dl majonnäs

1 msk creme fraiche

1/2 dl bostongurka

1 msk skånsk senap

1 msk ketchup

1 st vitlök, pressad

1/2 krm cayennepeppar

1/2 krm svartpeppar

Rör ihop alla ingredienser och ställ hamburgare-dressingen i kylskåpet fram till servering till din hemlagade hamburgare.

tillbehör:

hamburgare-bröd

1 st liten lök

ost

sallad

Löken skalar du och skär i 1/2 cm tjocka ringar. Bygg din hamburgare med alla tillbehören och njut!

This entry was posted in Hamburgare, Köttfärs, Recept, Såser & Röror. Bookmark the permalink.

2 Responses to Klassisk Hamburgare

  1. Kul med ett recept på dressing, det ska vi spara till det vankas hemburgare nästa gång!

    Ha en bra helg,
    Anki o Håkan

  2. Per says:

    Detta låter gott, det ska jag testa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>