Kladdkaka med kaksmulor

Kladdkakan är en av dem mest omtyckta kakorna vilket inte alls är konstigt. En fin kladdkaka smälter i munnen och har precis den rätta kladdiga konsistensen.

På bilden ovan har den fått svalna och stå kall i en timme ungefär. På bilden nedan har chokladen stelnat då den stått i kylen hela natten. Den är minst lika god för det, om inte godare! Den rika chokladsmaken har fått sätta sig och träda fram ännu mer.

Fler recept på kladdkaka: Kladdkaka med hallon, Kladdkaka med pekannötter och kokos,  Kladdkaka med bär, Daimkladdkaka

Recept på kladdkaka:

ugn: 200 grader

200 g smör

200 g mörk choklad

4 st ägg

1 2/3 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

en nypa salt

1/2 paket Maryland cookies

pekannötter

Smält smör och hackad choklad över vattenbad eller i mikron, rör om och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker för hand och rör ner i chokladsmeten.
Rör ihop vetemjöl och salt, blanda ner i smeten. Rör om tills den är jämn.
Bryt Maryland cookiesen i småbitar och blanda ner i smeten.
Smörj en rund kakform och häll i smeten. Dekorera med pekannötter och grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter.
Låt kakan svalan i formen och ställ den i frysen i ca 1 timme eller i kylen över natten.

This entry was posted in Kalas, Mjuka kakor, Påsk, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kladdkaka med kaksmulor

  1. Fia says:

    Åååå så gott!!!

  2. keivan says:

    fy faaaaan…så gooooott! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>