Kladdkaka med bär

Kladdkakan får en härligt rik och djup chokladsmak när den bakas på 70 % kvalitets choklad, som enligt detta recept.
Tillsammans med dem friska bären och en klick grädde är detta en kaka som passar vilket tillfälle som helst, fest som lite vardagslyx!

Kladdkakan blir som godast dagen efter, så baka gärna den en dag innan och förvara den i kylskåpet.
Receptet:

ugn: 200 grader

200 g smör

200 g mörk choklad, 70 %

4 st ägg

1 1/2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

en nypa salt

150 g blåbär och hallon (frysta)

Smält smöret och chokladen över vattenbad. Dela i mindre bitar så går det snabbare.
Låt svalna något.
Vispa ihop ägg och socker i en större bunke, för hand. När chokladsmeten svalnat blandar du ner den i äggsmeten. Är chokladen för varm ”kokas” äggen.
Rör ner dem frysta blåbären och hallonen.
Tillsätt vetemjöl och salt, blanda till en jämn smet.
Smörj en rund form med löstagbara kanter och lägg bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen, 15-17 minuter.
Låt kakan svalna och ställ kall i 1-2 timmar, helts över natten.

grädde:

2 1/2 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

1 msk florsocker

Blanda samtliga ingredienser i en skål och vispa med elvisp till fast konsistens.
Pudra ev. med lite kakaopulver.

Förkläde Prick Multi

Köksförkläde med tre färger och sött prickigt mönster

Grytvante

Praktiskt, värmetålig, prickig grytvante i rosa.

Rosa armband

Vackert armband med vaxade pärlor i ljusrosa

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Mjuka kakor, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kladdkaka med bär

  1. kladdkaka som är så gott :-)

  2. Pingback: Alla Hjärtans Dag | Foodelicious.se - delikata recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>