Kesoplättar

Riktigt goda plättar som man verkligen känner keson i. Dessa kan ätas tillsammans med färska bär, lönnsirap eller cream fraiche.

Ett annat alternativ är att utesluta sockret i smeten, tillsätta en nypa salt och sedan äta dem med knaperstekt bacon till.

Receptet:

2 dl vetemjöl

3 dl durumvete

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 tsk socker

3 dl keso

1 dl yoghurt

1 dl mjölk

3 st ägg

Blanda vetemjöl, durumvete, bakpulver, vaniljsocker och socker i en stor bunke.
Rör ner keso, yoghurt och mjölk till en slät smet. Tillsätt äggen och vispa ihop allt med lätt hand.
Låt smeten stå i en kvart innan du börjar steka dina plättar i lite olja, ca 1 minut per sida. Vänd när det börjar bildas små luftbubblor i plätten.

This entry was posted in Frukost & Brunch, Matpannkaka, Pannkakor, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>