Kassler & ostpaj

Ett recept på paj med kassler och ost som är enkel, god och passar bra tillsammans med en grönsallad. Perfekt till lunchlådan.

Välj gärna en smakrik ost, t ex västerbottensost som i detta recept eller brännvinsost.

Receptet:


pajdeg:

3 dl vetemjöl

1/2 dl rågmjöl

100 g smör

1/3 tsk salt

3 msk kallt vatten


fyllning:

250 g kassler

1 dl creme fraiche

1 dl grädde

1 dl mjölk

4 st ägg

2 dl riven ost, västerbottensost

salt

svartpeppar

Börja med pajdegen. Blanda vetemjöl och rågmjöl i en stor bunke. Skär smöret i småbitar och nyp ihop med mjölet. Tillsätt salt och vatten, arbeta snabbt ihop till en deg utan att knåda. Bara precis så det blir bildar degklump.
Smörj en pajform och tyck ut degen i formen. Nagga botten med gaffel och ställ in i kylen i ca en timme.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter, mitt i ugnen.

Skär kasslern i små kuber.
Rör ihop creme fraiche, grädde och mjölk. Vispa ner äggen, tillsätt den rivna osten och sedan kasslern. Salta och peppra.
Häll smeten i pajskalet och fördela kassler och osten jämnt med hjälp av en gaffel.
Grädda pajen mitt i ugnen, ca 30 minuter. När fyllningen stannat och pajen fått en fin brun färg är pajen klar.

This entry was posted in Kassler, Matpajer, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Kassler & ostpaj

  1. så gott, paj är alltid mumsigt, blir allt sugen på att göra lite paj till helgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>