Kassler i ugn

Enkel middagsrätt att servera till ris eller potatis.




Receptet:

ugn: 200 grader

4 portioner

ca 1 kg kassler

1/2 msk smör eller olja

1 st gullök

100 gram svamp

150 g romantica tomater

100 g haricots verts

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1 dl creme fraiche

1/2 dl vitt vin

salt och peppar

1 dl riven ost


Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Smörj in en ugnsform och lägg kasslern på rad.
Skala och skiva löken, skiva svamp, dela tomaterna och blanda med haricots verts. Strö ut allt på sidorna om kasslerraden i formen.
Koka upp matlagningsgrädde, creme fraiche och vin i en kastrull. Smaka av såsen med salt och peppar.
Häll såsen över kasslern och grönsakerna. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen, ca 20 minuter.

This entry was posted in Kassler, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>