Ugnsbakad kassler i vitvinssås

Ugnsbakad kassler är en maträtt som passar hela familjen och är enkel att laga. Vitvinssåsen med kavlfond ger mer karaktär och en lyxigare touch. Servera kasslern med kokt potatis, gärna delikatess potatis.

Recept på kassler i vitvinssås:

4-6 portioner

ugn: 200 grader

1 st kassler

1/2 st squash

ca 5 st soltorkade tomater

2 dl grädde

1 dl creme fraiche

3 msk vitt vin

1 msk kalvfond

salt

svartpeppar

Skär kasslern i skivor, ca 1 cm tjocka och lägg i en stor ugnsform. Ställ i mitten av ugnen och låt kasslern få lite färg lägst upp.
Under tiden kokar du upp såsen. Mät upp grädde och creme fraiche i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt vitt vin och kalvfond (smaka av med kalvfonden, tillsätt ev. mer om du vill).
Smaka av såsen med salt och peppar. Tänk på att inte salta för mycket då kasslern har en salt smak redan. Ta ut kasslern.
Tärna squash och hacka soltorkade tomater och strö över och runt om kasslern. Häll såsen över och ställ tillbaka formen i ugnen.
Baka kasslern i ugnen ca 20-25 minuter till. Såsen ska bubbla lätt och kasslern ska ha fått en fin knaprig yta, då är den färdig.

This entry was posted in Kött, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>