Kantarellsoppa

Kantareller har mycket smak och soppan blir en fantastisk förrätt eller tillbehör till en god paj, fisk eller kyckling.
Man kan antingen dela kantarellerna i mindre bitar eller låta dem kokas hela i soppan.

Receptet:

250 g kantareller

2 st schalottenlökar

1 msk smör

1 msk mjöl

2 dl vatten

1 st grönsaksbuljong

1 dl matlagningsgrädde

1 dl creme fraiche

1/2 tsk salt

svartpeppar, nymald

Börja med att skölja kantarellerna noga och försiktigt i vatten.
Skala och hacka schalottenlöken.
Bryn i smör i ett par minuter innan du rör ner mjölet, klumpfritt, tillsätt sedan vatten. Smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
Häll ner matlagningsgrädden och creme fraiche, låt koka på svag värme i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

This entry was posted in Grytor & Soppor, Recept, Vegetariskt and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kantarellsoppa

  1. Pingback: Kantareller | Foodelicious.se - Delikata Recept

  2. Hej och tack för ett mumsigt recept!

    Något jag blev fundersam över var när man ska ha i svamparna och om man skulle steka dessa innan?

    Jag gjorde som så nu att jag stekte svampen och hade sedan i den i soppan när jag hade haft i mjölet, vattnet och buljongen. Det fungerade men blev fundersam när jag läste igenom receptet.

    Åter igen, tack för receptet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>