Kantarellsås

Kantarellsås är väldigt god till både kött och kyckling, men även till pasta. Calvados är givetvis inget måste, men den ger såsen den där lite extra kryddan.

Receptet:

120 g kantareller

smör

1/2 dl mjölk

1/2 msk mjöl

1 dl grädde

1/2 msk soja

1 msk calvados

Skölj kantarellerna noga och dela i mindre bitar. Låt allt vatten rinna av.
Värm en stekpanna med en klick smör och bryn kantarellerna i några minuter. Vispa ihop mjöl och mjölk i en skål och häll över i stekpannan. Tillsätt grädde, soja och calvados. Låt såsen småputtra i 7-8 minuter, rör om då och då.

This entry was posted in Recept, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kantarellsås

  1. Fia says:

    Mumsigt :)

  2. Åh, kantarellsås som är SÅ gott, det passar nog jättebra med calvados i <3

  3. Pingback: Kantareller | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>