Kamben med mangoglaze

Mangoglaze på kamben eller revben gör dem otroligt smakrika och oemotståndliga. Låt kambenen koka länge så att köttet blir saftigt och mört.
Servera gärna till en fräsch sallad eller kör på asiatiskt tema med wokade grönsaker och nudlar till. Sen är det bara till att avnjuta de smarriga kambenen med den goda glazen.

Receptet:

ugn: 220 grader grilleffekt

500 g kamben

vatten

salt

ca 15 st hela svartpepparkorn

mangoglaze:

1/2 dl mango chutney

ca 1 tsk soja

2 st vitlöksklyftor, pressade

1 tsk riven ingefära

salt, peppar

Koka upp vatten i en stor kastrull eller gryta med salt och peppar. Lägg i kambenen och låt koka på svag värme i 1-1 1/2 timme. Köttet ska lossa lätt från benen, då är det klart.
Ta ut kambenen och lår rinna av. Lägg i ugnsfast form.
Rör ihop alla ingredienserna till mangoglazen och pensla ett tjockt lager på kambenen. Grilla i mitten av ugnen ca 10 minuter.

This entry was posted in Buffémat, Glaze & Marinader, Halloween, Kalas, Kött, Nyår, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>