Kalvfärsbiffar med gratinerad potatis

Kalvfärs har en mildare smak än lammfärs och biffarna blir saftiga och lena i smaken. Timjan passar perfekt som kryddsättning till dem.

Riv löken riktigt fint så blir biffarna extra saftiga av juicen som kommer fram och du slipper lökklumpar.

Receptet:

2-3 portioner

kalvfärsbiffar:

300 g kalvfärs

1/2 st gul lök, finriven

2 st äggulor

1 msk färsk timjan, finhackad

salt och peppar

smör

potatis:

ugnen: 225 grader

4-6 st färskpotatisar

1 msk timjan

1 dl riven gulost

salt och peppar

Koka potatisen med skalet på i saltat vatten ca 15 minuter, dem ska inte vara genomkokta.

Riv löken på den fina delen av rivjärnet, så det blir mer som en saftig massa istället för klumpiga lökbitar. Blanda alla ingredienser till färsen och forma runda biffar, platta till lätt med handflatan.

Häll av vattnet och låt potatisarna svalna precis så mycket att du kan ta i dem. dela dem i halvor och rada upp på en bakpappersklädd ugnsplåt, salta och peppra. Ställ finhackad timjan och ost ovanpå och ställ in i ugnen tills osten smält och fått lite färg, ca 10 minuter.

Stek kalvfärsbiffarna gyllenbruna på medelvärme i lite smör, ca 8 minuter.

This entry was posted in Köttfärs, Potatis, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>