Kalvfärsbiffar med gräddsås

Saftiga kalvfärsbiffar med purjolök och en enkel klassisk gräddsås. Koka lite potatis till eller rosta rotfrukter i ugnen så har du en delikat middag på ca 30 minuter.

Receptet:

500 g kalvfärs

50 g purjolök

1 st ägg

1 msk grädde

salt

peppar

Finhacka purjolöken och blanda med kalvfärs, ägg, grädde, salt och peppar. Forma till runda biffar och låt vila i ca 10 minuter.
Värm en stekpanna med mat fett (smör eller rapsolja) och stek kavlfärsbiffarna 2-3 minuter på varje sida.


gräddsås:

2 dl grädde

1 dl mjölk

1/2 msk soja

1 msk kalvfond

peppar

ev salt

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp. Koka på svag värme under omrörning tills såsen reducerats en aning, ca 7 minuter. Smaka av och tillsätt ev. lite salt.

This entry was posted in Köttfärs, Recept, Såser & Röror and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>