Kalljästa morotsbullar

Mjuka och saftiga morotsbullar till frukost låter väl himmelskt! Detta recept på kalljästa morotsbullar är bekvämt och underlättar då dem får jäsa i lugn och ro under natten och du sparar tid på morgonen.

Doften av nybakat bröd väcker säkert även dem tröttaste själarna!
Fyll morotsbullarna med ditt favoritpålägg eller som här på bilden med cream cheese, milanosalami, ost och gurka.


Receptet:

10 st morotsbullar

ugn: 240 grader

25 g jäst

2 1/2 dl mjölk

3 msk rapsolja

2 msk honung

1/2 tsk salt

1/2 dl krossade linfrön

2 st morötter, riven

2 dl rågmjöl

7-8 dl Manitoba Cream


mjöl till utbakning

2 dl ost

Värm upp mjölken till 37 grader, fingervarm. Smula och lös upp jästen i mjölken och tillsätt rapsolja, honung, salt, linfrö och riven morot i spadet och blanda.

Tillsätt rågmjöl och därefter lite Manitoba Cream i taget och kör degen i maskin, ca 10 minuter. Degen ska vara riktigt smidig och blank och bara precis lite klibbig. Pudra över lite mjöl och täck degen med plastfolie och en handduk.
Låt kalljäsa i kylskåpet över natten.

På morgonen tar du fram degen en stund innan utbakning, 20-30 minuter. Knåda degen på mjölat bord och arbeta in lite mer mjöl vid behov. Dela i 10 lika stora delar och forma till rektangulära bullar.
Lägg morotsbullarna i en bakplåtspappersklädd form och täck över med handduken igen. Låt jäsa i ca 30 min.
Riv ost och strö över bullarna. Ställ formen lite längre ner i ugnen och grädda i ca 20 minuter.

This entry was posted in Bröd/Matbröd, Frukost & Brunch, Recept. Bookmark the permalink.

6 Responses to Kalljästa morotsbullar

  1. Kalljäst är ju en gudagåva, så att man får nybakat på morgonen! :-)
    Angående Italien så blir det vår första resa dit. Vad kul att ni också ska dit! Det ska bli så spännande med all god mat, jag ser framför mig hur vi kommer att frossa i pizza, pasta, parma, ostar och dricka gott vin… :-)

  2. nattjästa frallor är kanon och det är verkligen gott att ha morötter i degen

  3. Vi hade oxå kalljästa bullar till frukosten i morse, det är så smidigt och gott. Får ta och testa detta receptet en gång, ner i högen med det.

  4. Anders says:

    Hej! Gillar ditt recept. Men jag tror dom blir bättre med lite mindre jäst. Mina jäste för fort och smakade mer jäst än nödvändigt.

  5. just a question have the i7-920 also , with an scythe katana 3 cooler , can i get with this cooler 4.1 Ghz ??? ps , i run with open case , so i get some cool airflow also to the cpu

  6. Me Yega(Hallo)!Fuer mich ist Freundschaft so etwas wie Bruederlichkeit.Einem Freund kann ich fast alles erzaehlen.Der kann mir bei Problemen helf…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>