Kakao

Kakaon är bra för hälsan, åtminstone den osötade och opreparerade råkakaon. I hälsoväg är den mest känd för dem nyttiga antioxidanterna den innehåller.

På vintern används den till en populär och värmande dryck, nämligen varmchoklad. Vill man sedan ha denna dryck ännu hetare kan man koka upp den med färsk chili eller ingefära.
Rött te kan också smaksättas med en nypa kakao.

Krydda maten med en god kvalitets kakao. Testa att tillsätta lite i köttgrytan tillsammans med rött vin, i marinaden till köttet eller spetsa såsen till maten med kakao.

This entry was posted in Matkunskap. Bookmark the permalink.

One Response to Kakao

  1. Cecilia says:

    Ja, det är något visst med kakao.. Att det innehåller nyttigheter är ytterst uppskattat. :) Sedan finns det ju gott om folk som hävdar att teobromin är beroendeframkallande. Att det kan vara dödligt för hundar och katter är också lite avskräckande… Själv är jag dock stort fan. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>