Jordgubbsmousse med topping

Himmelskt god och len mousse med en massa goda tillbehör. En läcker efterrätt som serveras vackrast i höga glas.

Receptet:

4-6 portioner

3 st gelatinblad

1 st äggulor

1 dl florsocker

3 dl vispgrädde

250 g jordgubbar

ev. röd hushållsfärg

10-12 st digestivekex

1 dl kokosflingor

100 g pekannötter

100 g mörk choklad

1 liter jordgubbar

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.

Vispa äggulor med florsocker. Vispa grädden hårt i en bunke.
Mixa jordgubbarna med stavmixer till puré och häll över hälften i en kastrull.
Krama ur gelatinbladen ordentligt och lägg ner i en kastrull, värm upp det under omrörning tills dem smält.

Häll tillbaka den uppvärmda jordgubbspurén i bunken och vänd ner dem vispade äggulorna. Tillsätt grädden försiktigt och rör om. Droppa ev. ner lite röd hushållsfärg och blanda till en jämn smet.
Ställ in jordgubbsmoussen i kylskåpet i minst 2 timmar innan servering.

Fördela kylskåpskall jordgubbsmousse i höga glas eller skålar.
Smula ner digestivekex i varje glas/skål, fördela kokosflingorna och hacka nötterna grovt och strö över.
Bryt chokladen och fördela i varje glas/skål. Avsluta med skivade jordgubbar.
Servera genast!

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Mousse Créme mm., Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>